Manufacturing Engineer

Rademaker ontwikkelt en produceert machines voor de voedingsmiddelenindustrie, in het bijzonder voor industriële bakkerijen. We zijn met ruim 500 collega’s actief in bijna 60 landen, hebben verkoopkantoren in Duitsland, Frankrijk, Italië, het Verenigd Koninkrijk, de VS en China en hebben wereldwijd meer dan 1.000 productiesystemen geleverd, onder andere aan de grootste voedselproducenten ter wereld. Dit heeft ons een positie in de internationale top opgeleverd. Rademaker beheerst het totale spectrum, van verkoop, engineering, productie en montage op onze productiesites in Culemborg en Slowakije, tot eindmontage en inbedrijfstelling bij onze klanten. Rademaker is een bedrijf met een informele sfeer en een echte hands-on mentaliteit; samen staan we voor kwaliteit!

Bekijk voor een korte kennismaking onze video. Klik hier voor de link

Jouw functie
Vind je het een uitdaging om de meest efficiënte routing voor onze producten te bepalen? Te komen met verbetervoorstellen aan ons product en onze productie- en assemblageproces nóg beter te laten verlopen? Dan zijn we op zoek naar jou!

Je komt te werken op de afdeling Manufacturing Engineering: een afdeling binnen Operations met ongeveer zes collega's, aangestuurd door een Teamleader Manufacturing Engineering. Het doel van deze afdeling is het primaire productieproces van Rademaker te ondersteunen, optimaliseren en voor te bereiden op (nieuwe) producten. Als Manufacturing Engineer heb je vanuit het perspectief van Operations contact met de afdeling Engineering om ervoor te zorgen dat (nieuw) ontwikkelde producten passen binnen de productiemogelijkheden en andersom.

Je beoordeelt productontwerpen op effectieve maakbaarheid en montagecomplexiteit. Daarnaast bepaal je op welke machines onderdelen worden geproduceerd, beoordeel je de productietijden en kies je uitgangsmaterialen. Dit alles om tot reële kostprijscalculaties te komen, adviezen te geven over kostprijsbesparingen en om optimaal te kunnen plannen.

Maar we bieden je nog meer uitdaging! Met jouw specifieke productiekennis neem je deel aan multidisciplinaire projecten gericht op product- en procesverbetering. Je signaleert verbeteringen binnen onze (bestaande) productieprocessen en je doet voorstellen hiertoe. In overleg gaan we deze implementeren en indien nodig testen. Daarnaast hou je, je als Manufacturing Engineer bezig met het verder ontwikkelen, implementeren en verbeteren van onze standaarden ten behoeve van de afdeling Manufacturing Engineering. In deze functie heb je een adviserende rol richting inkoop en uitbesteden en een sturende rol richting engineering aangaande total cost of ownership.

Samengevat bevindt deze functie zich op het snijvlak van technisch inhoudelijk en proces-structuurverbetering. Ten slotte blijf je goed op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vakgebied om ons te kunnen adviseren hoe wij onze producten kwalitatief en kostprijstechnisch nog beter kunnen produceren.

Jouw profiel
Onze nieuwe collega is iemand met een HBO-opleidingsachtergrond richting mechatronica, werktuigbouwkunde óf technische bedrijfskunde. Je hebt minimaal vijf jaar ervaring in een vergelijkbare functie, bij voorkeur in een industriële maak-omgeving. Je bent resultaatgericht en kunt makkelijk communiceren. Vanzelfsprekend heb je kwaliteit hoog in het vaandel staan en ben je in staat anderen te overtuigen van mogelijkheden tot verbetering. Om bestaande processen te verbeteren en nieuwe productiemethoden te implementeren heb je een goed analytisch vermogen. Omdat je in deze functie geregeld contact hebt met onze collega’s in Slowakije, is de beheersing van de Engelse taal een must.

Wij bieden

Rademaker biedt jou een uitdagende en verantwoordelijke baan in een internationale, snelgroeiende organisatie. Medewerkers kenmerken de werksfeer in ons bedrijf als prettig, informeel en collegiaal. Deze fulltime functie biedt jou veel ruimte om met initiatieven te komen en jezelf verder te ontwikkelen. Jouw inzet en resultaten belonen we met een passend salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals:

• 26 vakantiedagen en 13 ADV-dagen;
• 8% vakantiegeld;
• winstuitkering;
• pensioenregeling;
• flexibele werktijden;
• ruime opleidingsmogelijkheden;
• reiskostenregeling;
• laptop van de zaak.

Sollicteren?
Interesse in de vacature van Manufacturing Engineer? Stuur jouw gegevens naar hr@rademaker.nl en overtuig ons van jouw geschiktheid door middel van jouw motivatie en CV. Heb je een vraag? Bel dan met Annelie Stolk (HR-adviseur) via telefoonnummer 06-29726932. Zij vertelt je graag meer over de inhoud van de functie en Rademaker.

Manufacturing Engineer | Vacature | Operations | Culemborg, Utrecht