SALES ENGINEER

Rademaker ontwikkelt en produceert machines voor de voedingsmiddelenindustrie, in het bijzonder voor industriële bakkerijen. Een sector waarin technologie en techniek centraal staan. Met een positie in de top van de internationale markt, behoren de grootste voedselproducenten tot de klantenkring van Rademaker. Rademaker beheerst het hele spectrum; van verkoop, engineering, productie en montage op onze productiesites in Culemborg en Slowakije, tot eindmontage en inbedrijfstelling bij onze klanten. Rademaker kent een informele sfeer en een echte hands-on mentaliteit, samen staan we voor kwaliteit!

 Benieuwd naar een korte sfeerimpressie over Rademaker? Klik hier voor de link

Jouw functie

De Sales Engineer maakt deel uit van de afdeling Sales. De Sales Engineer werkt nauw samen met de Technical Sales Manager (TSM). In deze functie controleer je de aanvraag op alle benodigde informatie en ben je in staat om technische problemen en uitdagingen te begrijpen, te analyseren en zoek je in overleg met de Technical Sales Manager naar oplossingen.

Op basis van de verzamelde informatie en de benodigde gegevens en parameters draag je vervolgens zorg voor een technisch en technologisch correct onderbouwde offerte. Daarnaast denk - en werk je mee aan verkoop bevorderende activiteiten om zo een bijdrage te leveren aan de afdelingsdoelstellingen.

Als Sales Engineer bevind je, je hiermee zowel op commercieel als op technisch gebied en ben je in staat om situaties zowel vanuit commerciële alsook technische inzichten  te beoordelen.

Jouw profiel

Voor deze uitdagende en veelzijdige functie zijn wij op zoek naar een ervaren en gedreven kandidaat die technisch inzicht combineert met een commerciële en klantgerichte houding.  Je bezit over een afgeronde hbo-diploma richting Werktuigbouwkunde,  Autotechniek of soortgelijk. Goede contactuele eigenschappen, commerciële kwaliteiten en een klantgerichte instelling zijn in deze functie onmisbaar.

Je bent in staat snel te schakelen, alert en actiegericht en je kunt hierdoor goed omgaan met wisselende werkzaamheden. Hierbij weet je goed structuur aan te brengen en weet je onder tijdsdruk de juiste prioriteiten te stellen. Daarnaast beschik je over uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden en omdat je voor een wereldwijde klantenkring gaat werken beheers je zowel de Nederlandse als de Engelse taal. Beheersing van een derde vreemde taal is een pré.

Wij bieden

In de functie van Sales Engineer biedt Rademaker je een uitdagende functie in een dynamische omgeving. Je krijgt de kans om een belangrijke bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van Rademaker. Het is een fulltime positie binnen een zweer gedreven en collegiale werkomgeving met veel vrijheid voor initiatieven en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Inzet en resultaat worden gewaardeerd met een passend salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals:

Inzet en resultaat worden gewaardeerd met een passend salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals:

·         Vakantiedagen en ADV dagen conform de CAO Metaal en Techniek Metaalbewerkingsbedrijf;

·         8% vakantiegeld;

·         Winstuitkering;

·         Flexibele werktijden;

·         Opleidingsmogelijkheden;

·         Pensioenregeling;

·         Reiskostenregeling.

Sollicteren?

Interesse in de vacature van Sales Engineer? Mail je gegevens naar hr@rademaker.nl en overtuig ons van jouw geschiktheid door middel van je motivatie en CV. Heb je een vraag? Bel dan met Annelie Stolk (HR-adviseur) via telefoonnummer 0345-543554. Zij vertelt je graag meer over de inhoud van de functie en Rademaker.

Sales Engineer | Sales | Vacature | Culemborg, Utrecht