Senior mechanical engineer

Rademaker ontwikkelt en produceert machines voor de voedingsmiddelenindustrie, in het bijzonder voor industriële bakkerijen. Een sector waarin technologie en techniek centraal staan. Met een positie in de top van de internationale markt, behoren de grootste voedselproducenten tot de klantenkring van Rademaker. Rademaker beheerst het hele spectrum; van verkoop, engineering, productie en montage op onze productiesites in Culemborg en Slowakije, tot eindmontage en inbedrijfstelling bij onze klanten. Rademaker kent een informele sfeer en een echte hands-on mentaliteit, samen staan we voor kwaliteit!

 Benieuwd naar een korte sfeerimpressie over Rademaker? Klik hier voor de link

Jouw functie

Als Senior Mechanical Engineer ben je een technisch zwaargewicht binnen onze afdeling Order Engineering. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het mechanisch ontwerpen van standaard- en klantspecifieke machines met een grote omvang en/of complexiteit. Je zorgt ervoor dat de mechanische ontwerpen voldoen aan de vereiste functionele specificaties, richtlijnen en kwaliteits- en veiligheidseisen en hierbij verlies je het budget en de planning niet uit het oog. In deze rol gebruik je je ruime ervaring in het ontwerpen van complexe machines, je kennis van relevante ontwerpmethodieken en ben je in staat oplossingsgericht te denken. Daarnaast denk je graag mee over mogelijke ontwikkelingen en/of verbeteringen en ben je een voorbeeldfunctie in een multidisciplinaire projectomgeving. De Senior Mechanical Engineer weet collega’s te inspireren door zijn of haar integrale aanpak om samen projecten efficiënt en succesvol uit te voeren en weet daarbij adequaat de benodigde tijd, acties en middelen aan te geven om dit te bereiken. Om succesvol te blijven als Senior Mechanical Engineer binnen Rademaker ben je constant bezig je eigen kennis te onderhouden en te verbreden. Daarnaast volg je nieuwe ontwikkelingen in je vakgebied en ben je in staat deze door te vertalen naar consequenties en mogelijkheden voor Rademaker. Al met al een uitdagende functie binnen onze organisatie!

Jouw profiel

Vanzelfsprekend heb je een passie voor techniek en engineeren en ben je mechanisch goed onderlegd. Je beschikt minimaal over HBO werk- en denkniveau (Werktuigbouwkunde of vergelijkbaar) en hebt minimaal 5 jaar ervaring in een soortgelijke functie. Je hebt ruime ervaring in het ontwerpen van complexe machines, bij voorkeur in de voedingsmiddelenindustrie. Naast je brede technische kennis en kennis van ontwerpmethodieken, weet je collega’s te inspireren en motiveren en ben je in staat om diverse projecten te overzien. Omdat je in een multidisciplinair team werkt ben je communicatief vaardig, stressbestendig en prettig in de omgang. 

Wij bieden

Wij bieden een uitdagende en verantwoordelijke baan in een internationaal groeiende organisatie met een prettige, informele en collegiale werksfeer. Wij bieden je een fulltime baan met vrijheid voor initiatieven en ruimte voor zelfontplooiing. Inzet en resultaat worden gewaardeerd met een passend salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals:

·         Vakantiedagen en ADV dagen conform de CAO Metaal en Techniek Metaalbewerkingsbedrijf;

·         8% vakantiegeld;

·         Winstuitkering;

·         Flexibele werktijden;

·         Opleidingsmogelijkheden;

·         Pensioenregeling;

·         Reiskostenregeling.

Sollicteren?

Interesse? Mail je gegevens naar hr@rademaker.nl en overtuig ons van jouw geschiktheid door middel van je motivatie en CV. Wij laten jou zo spoedig mogelijk weten of wij jou willen uitnodigen voor een eerste kennismaking. Hebben wij daarna nog steeds een klik, dan ga je verder in procedure. Heb je een vraag? Bel dan met Susanne van de Kop (HR Adviseur) via telefoonnummer 0345-543157. Zij vertelt je graag meer over de inhoud van de functie en Rademaker.

Senior Mechanical Engineer | Vacature | Culemborg, Utrecht