Test Engineer Software

Rademaker ontwikkelt en produceert machines voor de voedingsmiddelenindustrie, in het bijzonder voor industriële bakkerijen. Een sector waarin technologie en techniek centraal staan. Met een positie in de top van de internationale markt, behoren de grootste voedselproducenten tot de klantenkring van Rademaker. Rademaker beheerst het hele spectrum; van verkoop, engineering, productie en montage op onze productiesites in Culemborg en Slowakije, tot eindmontage en inbedrijfstelling bij onze klanten. Rademaker kent een informele sfeer en een echte hands-on mentaliteit, samen staan we voor kwaliteit!

 Benieuwd naar een korte sfeerimpressie over Rademaker? Klik hier voor de link

Jouw functie

Als Test Engineer Software ben je veelvuldig bezig met het testen van module- en machinesoftware alvorens deze in de machine wordt opgenomen met als doel de kwaliteit van de software te waarborgen, danwel te verbeteren. Dit is met name van belang geworden door de versnelde ontwikkeling van software ten gevolge van de marktvraag naar intuïtieve en eenvoudig bedienbaar productieprocessen.

Als Test Engineer Software ben je verantwoordelijk voor het opstellen van een test management plan, test specificaties, de uitvoering van de testen en het opstellen van testrapporten. Aan de uitvoerende kant van deze functie test je nieuwe ontwikkelde software features op de aspecten als functionaliteit van de machine, bedienbaarheid, uniformiteit, onderhoudbaarheid en toepasbaarheid voor de Order Engineering. Vervolgens kom je na het analyseren en beoordelen van testresultaten tot verbetervoorstellen met als doel de kwaliteit van de machines te verbeteren en het proces van inbedrijfstellen efficiënter te laten verlopen. Je bepaalt hierbij de root-cause en betrekt collega’s erbij om problemen op te (laten) lossen. Naast het uitvoeren van testen wordt er ook een bijdrage verwacht bij bijvoorbeeld het oplossen van problemen of het gestructureerd troubleshooten. Ons product en bijbehorende complexiteit maakt de functie van Test Engineer Software zeer uitdagend en interessant.

Het testen van de software vindt veelal plaats door middel van simulatie van software, maar wordt ook getest op prototypes en uitontwikkelde machines. Deze werkzaamheden zullen grotendeels plaats vinden in Culemborg maar kunnen ook plaatsvinden bij onze klanten wereldwijd op locatie (±10%). Communiceren met de klant in een vreemde taal is jou dan ook op het lijf geschreven. Niet alleen communiceren met de klant, maar ook het vaardig kunnen communiceren met collega’s van de afdeling R&D, Ordering Engineering en Standaardisatie & Change Control is een belangrijk onderdeel van je functie. Als Test Engineer Software zal je continu uitgedaagd worden om het beste van jezelf te laten zien. In deze rol rapporteer je aan de manager Technology Incubator.

Jouw profiel

Om succesvol te kunnen zijn binnen deze functie beschik je over een technische achtergrond (richting industriële automatisering, elektrotechniek), waarbij je reeds ervaring op hebt gedaan in de machinebouw en in het testen van machines. Het is wenselijk dat je hierbij reeds hebt gewerkt met TIA Portal Siemens of Rockwell Automation software voor PLC, HMI. Je bent een echte teamplayer en loopt voorop in je eigen vakgebied en deelt deze kennis en ervaring graag met je collega’s en weet hun hierbij te inspireren. Je werkt hierbij zeer kwaliteitsbewust en stimuleert het kwaliteitsdenken binnen verschillende engineeringsteams.

Als Test Engineer Software vervul je een zelfstandige rol binnen Rademaker, waarbij je in staat bent om zelfstandig en nauw gezet testen te kunnen uitvoeren en engineeringsprocessen te kunnen analyseren. Daarnaast beschik je over een probleemoplossend vermogen, ben je goed in plannen en organiseren en bezit je motiverende en stimulerende kwaliteiten. Tot slot heb je een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Wij bieden

In de functie van Test Engineer Software biedt Rademaker je een uitdagende functie in een dynamische omgeving. Je krijgt de kans om een belangrijke bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van Rademaker. Het is een fulltime positie binnen een zweer gedreven en collegiale werkomgeving met veel vrijheid voor initiatieven en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Inzet en resultaat worden gewaardeerd met een passend salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals:

·         Vakantiedagen en ADV dagen conform de CAO Metaal en Techniek Metaalbewerkingsbedrijf;

·         8% vakantiegeld;

·         Winstuitkering;

·         Flexibele werktijden;

·         Opleidingsmogelijkheden;

·         Pensioenregeling;

·         Reiskostenregeling.

Sollicteren?

Interesse in de vacature Test Engineer Software? Mail je gegevens naar hr@rademaker.nl en overtuig ons van jouw geschiktheid door middel van je motivatie en CV. Heb je een vraag? Bel dan met Anne van de Ven (HR-adviseur) via telefoonnummer 0345-543543. Zij vertelt je graag meer over de inhoud van de functie en Rademaker.

Test Engineer Software | R,D&E | Engineering | Culemborg, Utrecht