Hardware Engineer R&D

Binnen een multidisciplinair team ontwerp, ontwikkel en test je besturingssystemen ten behoeve van machines en prototypes in de voedingsmiddelenindustrie. Hierbij zijn eigenschappen/competenties als nieuwsgierigheid, inventiviteit, doorzettingsvermogen, analyse, flexibiliteit en nauwkeurigheid onontbeerlijk. Je werkt hierbij met functionele specificaties, normen en richtlijnen. Het uiteindelijk geteste ontwerp, werk je qua documentatie/schema's volledig uit volgens de 'Rademaker methodiek'. Dit ontwerp wordt vervolgens efficiënt gebruikt door je collega's van de order verwerkende organisatie (Sales, Engineering, Montage en inbedrijfstelling). Om dit proces goed te laten verlopen is goede communicatie met je collega's een must.

Werkzaamheden

 Bij je werkzaamheden behoren:

  • het onderhouden van kennis (besturingscomponenten, normen, richtlijnen en Rademaker werkmethodiek);
  • het onderzoeken, selecteren en testen van nieuwe besturingscomponenten;
  • het ontwerpen van elektrotechnische en pneumatische schema's (Eplan P8) alsmede het bestellen van materiaal;
  • het programmeren van o.a. frequentieregelaars, veiligheidsplc's, sensoren, camera’s et cetera;
  • het begeleiden van de Elektromontage bij het proces van kastenbouw en machinebedrading;
  • het testen van prototypes;
  • het documenteren alsmede overdragen van kennis aan de order verwerkende organisatie.

Kortom; als Hardware Engineer R&D ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling van besturingssystemen voor machines (conform functionele specificaties, normen en richtlijnen), gevolgd door de overdracht naar de order verwerkende organisatie.

Wat wij vragen

Ben jij dé gedreven engineer met passie voor techniek en samenwerking en heb je een opleiding genoten op het gebied van elektro- of automatiseringstechniek en minimaal 3 jaar ervaring bij de engineering van besturingen voor machines (bij voorkeur EplanP8)? Beheers je daarnaast de Engelse taal in woord en geschrift? Dan ben jij de Hardware Engineer R&D die we zoeken!

Wat wij bieden

Wij bieden een uitdagende en verantwoordelijke baan in een internationaal groeiende organisatie met een prettige, informele en collegiale werksfeer. Inzet en resultaat worden gewaardeerd met een goed salaris, winstuitkering en prima secundaire arbeidsvoorwaarden. Daarnaast bestaat er volop ruimte voor initiatieven en zelfontplooiing. 

Ben jij de Hardware Engineer R&D die wij zoeken?

Zie je uitdaging in een dynamische en internationaal gerichte werkomgeving waarin persoonlijke ontwikkeling en werkplezier voorop staan? Mail dan je sollicitatiebrief en CV naar hr@rademaker.nl. Voor vragen over de vacature kunt u contact opnemen met Anne van de Ven via telefoonnummer 0345-543540.

Rademaker offers challenging careers for various levels of professionals. Select a vacancy of your interest from the menu or just complete the on-line application form below.

Internship

Contact Form

Working at Rademaker