Mechanical Engineer R&D

Rademaker ontwikkelt en produceert machines voor de voedingsmiddelenindustrie, in het bijzonder voor industriële bakkerijen. Een sector waarin technologie en techniek centraal staan. Met een positie in de top van de internationale markt, behoren de grootste voedselproducenten tot de klantenkring van Rademaker. Rademaker beheerst het hele spectrum; van verkoop, engineering, productie en montage op onze productiesites in Culemborg en Slowakije, tot eindmontage en inbedrijfstelling bij onze klanten. Rademaker kent een informele sfeer en een echte hands-on mentaliteit, samen staan we voor kwaliteit!

Benieuwd naar een korte sfeerimpressie over Rademaker? Klik hier voor de link

Jouw functie

Als Engineer R&D ben je dagelijks bezig met de (her)ontwikkeling van standaard- en klantspecifieke machines. Hierbij houd je rekening met de gestelde functionele specificaties, budget en de planning en voor de voedingsindustrie geldende (hygiëne)richtlijnen, kwaliteits- en veiligheidseisen.

Als Engineer R&D ben je bekend met diverse relevante ontwerpmethodieken en doorloopt daarbij (een deel van) het integrale ontwikkelingsproces. Hierbij vormt de door productmanagement opgestelde product definitie de basis. Van daaruit ga je aan de slag met conceptualisatie waaruit een onderbouwde keuze wordt gemaakt. Het concept wordt vervolgens uitgewerkt rekening houdend met de geldende (hygiëne)richtlijnen, kwaliteits- en veiligheidseisen. Een belangrijk aspect bij de ontwikkeling is de modulaire opbouw van de machines ten behoeve van (LEAN) hergebruik en de Configure-to-Order omgeving, waarin de machine uiteindelijk geïmplementeerd gaat worden.

Daarnaast denk je graag mee over mogelijke ontwikkelingen en/of verbeteringen, zodat we onze machines kunnen blijven verbeteren. Heb je nieuwe kennis opgedaan of heb je verbetervoorstellen? Dan deel je dit met collega’s en/of andere afdelingen om zo de deskundigheid binnen de organisatie te bevorderen en ervoor te zorgen dat collega’s tijdig en correct vakinhoudelijk ondersteund zijn.

Uiteraard verricht je de functie van Engineer R&D niet alleen, maar werk je in een multidisciplinair team en onder begeleiding van een Senior Engineer R&D. Als Engineer R&D ben je onderdeel van de afdeling R,D&E | New Product Development.

Jouw profiel

Vanzelfsprekend heb je een passie voor techniek en heb je minimaal een HBO/WO-opleiding richting Industrieel Ontwerpen, Werktuigbouwkunde, Mechatronica of vergelijkbaar. Je hebt enkele jaren werkervaring in een soortgelijke rol, bij voorkeur in de machinebouw. Je bent nieuwsgiering ingesteld en voortdurend scherp op verbetermogelijkheden. Je bent in staat oplossingsgericht te werk te gaan, overzicht te bewaren en gestructureerd te werken om zodoende een project effectief en efficiënt uit te voeren. Je hebt gewerkt met CAD (Solidworks), bij voorkeur SAP en je hebt ervaring met integraal en modulair ontwerpen. En tot slot: omdat je in een multidisciplinair team werkt ben je communicatief vaardig en denk je constructief mee. 

Wij bieden

Wij bieden een uitdagende en verantwoordelijke baan in een internationaal groeiende organisatie met een prettige, informele en collegiale werksfeer. Wij bieden je een fulltime baan met vrijheid voor initiatieven en ruimte voor zelfontplooiing. Inzet en resultaat worden gewaardeerd met een passend salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals:

·         26 vakantiedagen en 13 ADV-dagen;

·         8% vakantiegeld;

·         Winstuitkering;

·         Flexibele werktijden;

·         Opleidingsmogelijkheden;

·         Afdelingsuitjes;

·         Pensioenregeling;

·         Reiskostenregeling.

Solliciteren?

Interesse? Mail je gegevens naar hr@rademaker.nl en overtuig ons van jouw geschiktheid door middel van je motivatie en CV. Wij laten jou zo spoedig mogelijk weten of wij jou willen uitnodigen voor een eerste kennismaking. Hebben wij daarna nog steeds een klik, dan ga je verder in procedure. 
Heb je een vraag? Bel dan met Susanne van de Kop (HR Adviseur) via telefoonnummer 0345-543157. Zij vertelt je graag meer over de inhoud van de functie en Rademaker.

Mechanical Engineer R&D | Vacature | Engineering | Culemborg, Utrecht

 

Rademaker offers challenging careers for various levels of professionals. Select a vacancy of your interest from the menu or just complete the on-line application form below.

Internship

Contact Form

Working at Rademaker