Mechanical Engineer S&CC

Rademaker ontwikkelt en produceert machines voor de voedingsmiddelenindustrie, in het bijzonder voor industriële bakkerijen. Een sector waarin technologie en techniek centraal staan. Met een positie in de top van de internationale markt, behoren de grootste voedselproducenten tot de klantenkring van Rademaker. Rademaker beheerst het hele spectrum; van verkoop, engineering, productie en montage op onze productiesites in Culemborg en Slowakije, tot eindmontage en inbedrijfstelling bij onze klanten. Rademaker kent een informele sfeer en een echte hands-on mentaliteit, samen staan we voor kwaliteit!

Benieuwd naar een korte sfeerimpressie over Rademaker? Klik hier voor de link

Jouw functie

Als Mechanical Engineer in het Standaardisatie en Change Control team ben je (mede)verantwoordelijk voor het mechanisch aanpassen, verbeteren én standaardiseren van onze machines, conform de volgens Rademaker geldende normen. Je bent de schakel tussen onze afdelingen R&D en Order Engineering; je maakt de machines, die aangeleverd zijn door R&D, generiek en standaard zodat Order Engineering deze kan gebruiken bij het engineeren van standaard- en klantspecifieke machines. Je bent betrokken bij de laatste stap in het ontwikkelproces van een nieuwe machine, de standaardisatie- en implementatiefase. In deze functie houd je je tevens bezig met het onderhouden van het tekenpakket volgens de geldende normen en de administratieve afhandeling tijdens het standaardisatieproces.

Dit doe je natuurlijk niet alleen; je werkt in een dynamisch team met een informele collegiale werksfeer. Het standaardiseren van onze machines doe je in samenwerking met Engineers, Teamleaders, Monteurs, Testbakkers en andere collega’s. Ook werk je veel samen met een Senior Engineer, welke jou zal begeleiden bij je werk. Kortom, een zeer uitdagende en afwisselende functie!

Het team Standaardisatie en Change Control bestaat uit ± 19 collega’s, zowel in Culemborg (regio Utrecht) als in Slowakije. Je valt onder de teamleider Change Control en Standaardisatie en rapporteert aan een Senior Engineer in het team.

Jouw profiel

De nieuwe collega die we zoeken heeft uiteraard een passie voor techniek en is mechanisch goed onderlegd. Je beschikt over minimaal MBO/HBO werk- en denkniveau, hebt een opleiding in Werktuigbouwkunde of vergelijkbaar en je hebt 0 - 6 jaar werkervaring in een soortgelijke functie als tekenaar/constructeur, bij voorkeur in de machinebouw binnen de voedingsmiddelenindustrie. Je hebt affiniteit met, en vindt het uitdagend om, machines volgens interne en externe specificaties en richtlijnen in de standaard te plaatsen, om zo de beoogde kwaliteit van onze machines te waarborgen. In je werk ben je secuur en consequent, ook heb je ervaring met CAD (Solidworks) en bij voorkeur SAP. Daarnaast is het een pré als je 3D CAD-modellen generiek kunt maken met behulp van Driveworks en heb je ervaring met revisiebeheer en met integraal en modulair ontwerpen.

Wij bieden

Wij bieden een uitdagende en verantwoordelijke baan in een internationaal groeiende organisatie met een prettige, informele en collegiale werksfeer. Je komt te werken op onze locatie te Culemborg (regio Utrecht). Je krijgt de kans om een belangrijke bijdrage te leveren aan de ontwikkeling en winstgevendheid van Rademaker. Wij bieden je een fulltime baan met vrijheid voor initiatieven en ruimte voor zelfontplooiing. Inzet en resultaat worden gewaardeerd met een passend salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals:

·         26 vakantiedagen en 13 ADV-dagen;

·         8% vakantiegeld;

·         Winstuitkering;

·         Flexibele werktijden;

·         Opleidingsmogelijkheden;

·         Afdelingsuitjes;

·         Pensioenregeling;

·         Reiskostenregeling.

Solliciteren?

Interesse in de vacature Mechanical Engineer? Mail je gegevens naar hr@rademaker.nl en overtuig ons van jouw geschiktheid door middel van je motivatie en CV. Wij laten jou zo spoedig mogelijk weten of wij jou willen uitnodigen voor een eerste kennismaking. Hebben wij daarna nog steeds een klik, dan ga je verder in procedure. 
Heb je een vraag? Bel dan met Susanne van de Kop (HR Adviseur) via telefoonnummer 0345-543157. Zij vertelt je graag meer over de inhoud van de functie en Rademaker.

Mechanical Engineer | Vacature | Engineering | Culemborg, Utrecht

 

Rademaker offers challenging careers for various levels of professionals. Select a vacancy of your interest from the menu or just complete the on-line application form below.

Internship

Contact Form

Working at Rademaker