Software Engineer R&D

Binnen een multidisciplinair team ontwerp, ontwikkel en test je besturingssystemen ten behoeve van machines en prototypes in de voedingsmiddelenindustrie. Hierbij zijn eigenschappen/competenties als nieuwsgierigheid, inventiviteit, doorzettingsvermogen, analyse, flexibiliteit en nauwkeurigheid onontbeerlijk. Je werkt hierbij met functionele specificaties, normen en richtlijnen. Het uiteindelijk geteste ontwerp, werk je qua documentatie/programmatuur volledig uit volgens de 'Rademaker methodiek'. Deze software wordt vervolgens efficiënt gebruikt door je collega's van de order verwerkende organisatie (Sales, Engineering, Montage en inbedrijfstelling). Om dit proces goed te laten verlopen is goede communicatie met je collega's een must.

Werkzaamheden

Bij je werkzaamheden behoren:

  • het onderhouden van kennis (besturingscomponenten en Rademaker werkmethodiek);
  • het onderzoeken, selecteren en testen van nieuwe besturingscomponenten;
  • het programmeren van o.a. frequentieregelaars, servosystemen, (veiligheids)PLC’s , sensoren, camera’s et cetera;
  • het gereedzetten van programmatuur t.b.v. efficiënt gebruik door de order verwerkende organisatie;
  • het begeleiden van inbedrijfstellers;
  • het testen van prototypes en analyseren van problemen;
  • het documenteren, alsmede het overdragen van kennis aan de order verwerkende organisatie.

Kortom; als Software Engineer R&D ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling van besturingssystemen voor machines (conform functionele specificaties en Rademaker methodiek), gevolgd door de overdracht naar de order organisatie.

 Wat wij vragen

Ben jij dé gedreven engineer met passie voor techniek en samenwerking en heb je een opleiding genoten op het gebied van elektro- of automatiseringstechniek en heb je minimaal 3 jaar ervaring met programmering van besturingen voor machines (bij voorkeur Siemens en Rockwell Automation PLC/HMI kennis)? Beheers je daarnaast de Engelse taal in woord en geschrift? Dan ben jij de Software Engineer R&D die we zoeken!

 Wat wij bieden

Naast een plezierige werksfeer en een brede, afwisselende en zelfstandige functie in een hands-on omgeving, biedt Rademaker je een goed salaris, goede secundaire arbeidsvoorwaarden en een uitstekende pensioenvoorziening. Daarnaast biedt Rademaker je alle mogelijkheden om binnen de organisatie te werken aan jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling door middel van opleidingen.

Ben jij de Software Engineer R&D die we zoeken?

Zie je uitdaging in een dynamische en internationale gerichte werkomgeving waarin persoonlijke ontwikkeling en werkplezier voorop staan? Mail dan je sollicitatiebrief en cv naar hr@rademaker.nl. Voor vragen over de vacature kun je contact opnemen met Anne van de Ven (HR Adviseur) via telefoonnummer 0345-543540.

Rademaker offers challenging careers for various levels of professionals. Select a vacancy of your interest from the menu or just complete the on-line application form below.

Internship

Contact Form

Working at Rademaker